Hummus vid Humlegården

Draperier, bergväggar, tjocka mattor och levande ljus. Sextonrätters mezemeny, med eller utan mixgrill. Och chans att stöta på en och annan popstjärna i vimlet.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Färggranna meze i hipp men uppsluppen miljö.
Pris: 385 kr (prisvärt).
Typiska maträtter: Stekt lammkorv med grönsaker i olivolja. Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron. Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Bra att veta: Ljudnivån kan vara väldigt hög.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Stort urval libanesiskt vin, bland annat en imponerande samling årgångar Chateau Musar.
Extra information: Meningarna går isär om mängden mat som serveras. Är det jättemycket eller alldeles för lite?
En sak till: Mysiga chambre séparéet ”Beiruts pärla” rymmer 15 personer och har egen meny.

Beirut Café påstår själva att de vid öppningen 1999 var den första libanesiska restaurangen i Norden. Om det stämmer är det otroligt hur snabbt meze gått från nymodighet till vardag för Stockholms uteätare – numera finns ju den brokiga kavalkaden av ardishoki, tabbouli, sambosek, kryddiga röror och bröd överallt, till och med i kylda plastlådor i mataffären. Beirut Café håller dock fanan högt som inte bara stans äldsta utan också trendigaste libanes. Inredningen är signerad coola London W8 och bland klientelet återfinns diverse Stureplansprofiler och utländska kändisar (enligt uppgift ska Lady Gaga ha besökt restaurangen). Snabbmatsfilialer finns i Östermalmshallen och på Centralstationen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-212025


Öppettider

Stängt
månlör
17:00 – 01:00
sön
17:00 – 23:00


Östermalm

Engelbrektsgatan 37, 114 32, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.beirutcafe.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Beirut Café

Engelbrektsgatan 37

Till toppen