Annorlunda koncept

Gille för historieätare

Längs långborden på Martin "E-Type" Eriksons vikingakrog i Gamla stan trängs stora skaror lajvare, arkeologientusiaster, ölsugna killgäng och glada turister.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Så nära ett vikingatida gille du kan komma i Stockholm år 2018.
Pris: 275 kr (medel).
Typiska maträtter: Hel honungsgriljerad dvärgkyckling med anglosaxisk äppelcidersky. Mjöd- och gräddkokta musslor. Saffranspannkaka med blåhallonsylt och vispad kogrädde.
Bra att veta: Vissa tycker att portionerna är i snålaste laget.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Serverar inte dryck utan "dryckjom". Många sorters mjöd, egenproducerad färsköl, en del vin och sprit.
Extra information: Livemusik onsdag till lördag.
En sak till: Många kommer hit bara för att hänga i baren.

Namnet Aifur är hämtat från en runsten på Gotland och pryder också en nybyggd vikingabåt som E-Type ibland seglar på Mälaren. Restaurangen är en av få konsekvent genomförda konceptkrogar i Stockholm. Här kör man sin grej fullt ut och struntar i trender och sneglande korrekthet: Glasen, tallrikarna, gafflarna och skålarna är noggrant utförda replikor av arkeologiska fynd. Personalen och gästerna tävlar om att vara mest utklädda i mantlar, hosor och kjortlar. På den lilla scenen spelas skalmeja, vevlira och fiddla. Det skålas i mjöd och frossas i honungsmarinerat lamm, rotfruktsgryta och renhjärta. Stämningen är uppsluppen, högljudd och varm. "I'm a gettin' medieval on yo'ass!" som Marcellus Wallace sa i Pulp Fiction.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-201055


Öppettider

Stängt
måntor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 01:00


Gamla Stan

Västerlånggatan 68B, 111 29, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.aifur.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Aifur

Västerlånggatan 68B

Till toppen