Ingen rök utan eld

Kom in och värm dig vid den flammande härden. Här står folkkäre Niklas Ekstedt med eldgaffeln i ena handen och Michelinstjärnan i den andra.

Varför går jag hit? Du drar dig inte för att äta granskott eller peta in en extra pinne i brasan.
Pris: 980 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Glödbakad kål med grädde och shalottenlök, Kallrökt rådjurssadel med gran och kvitten, Skogssufflé från vedeldad ugn med björkglass och blåbär.
Bra att veta: Serverar endast fasta menyer, en stor och en liten. Portionerna är inte direkt stora – den hungrige kan behöva en stödkorv före besöket har någon sagt. 4 serveringar 980 kr, 6 serveringar 1260 kr.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Javisst.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 i Di Weekend nov -19. Betyg 4 av 5 i DN nov -18.
Vin och dryck: Avantgardistiskt vinurval med oväntade kombinationer.
Extra information: Pålitlig stjärnkrog med hög mysfaktor där all mat tillagas à la minute över öppen låga.
Antal sittplatser: 50
En sak till: Att komma ur askan i elden behöver inte vara en negativ upplevelse.

Att vara Mat-Niklas med en hel nation ställer onekligen krav. Med en stadig fot i den jämtländska myllan och fortsatt brinnande iver för råvaran, håller Ekstedt glöden vid liv och stjärnkrogen med samma namn fortsatt intressant och brännhet.



Ekstedt

Humlegårdsgatan 17

Till toppen