Ingen rök utan eld

Kom in och värm dig vid den flammande härden. Här står folkkäre Niklas Ekstedt med eldgaffeln i ena handen och Michelinstjärnan i den andra.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Du drar dig inte för att äta granskott eller peta in en extra pinne i brasan.
Pris: 2600 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Glödbakad kål med grädde och shalottenlök, Kallrökt rådjurssadel med gran och kvitten, Skogssufflé från vedeldad ugn med björkglass och blåbär.
Bra att veta: Serverar endast fasta menyer, en stor och en liten. Portionerna är inte direkt stora – den hungrige kan behöva en stödkorv före besöket har någon sagt. 4 serveringar 980 kr, 6 serveringar 1260 kr.
Ekologiskt tänk: Javisst.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 i Di Weekend nov -19. Betyg 4 av 5 i DN nov -18.
Vin och dryck: Avantgardistiskt vinurval med oväntade kombinationer.
Extra information: Pålitlig stjärnkrog med hög mysfaktor där all mat tillagas à la minute över öppen låga.
Antal sittplatser: 50
En sak till: Att komma ur askan i elden behöver inte vara en negativ upplevelse.

Att vara Mat-Niklas med en hel nation ställer onekligen krav. Med en stadig fot i den jämtländska myllan och fortsatt brinnande iver för råvaran, håller Ekstedt glöden vid liv och stjärnkrogen med samma namn fortsatt intressant och brännhet.



Ekstedt

Humlegårdsgatan 17

Till toppen