Stort och skönt

Europeiska smaker och skandinaviska influenser. Modern konst och nordisk design. Rymlig matsal och två barer. Kändiskocken Karl Ljung håller fanan högt. Men den 5 februari -18 så är det Niklas Ekstedt som flyttar in på Hillenberg.

Varför går jag hit? Stora ytor, klassisk meny, snygg design och avslappnad stämning.
Pris: 345 kr (lite dyrare). Lunch 165 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Bräserad oxkind med sidfläsk, morot, champinjoner, steklök. Torsk med pepparrot, blekselleri, broccoli, ärtor och blåmusselsås. Hjortköttbullar med gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
Bra att veta: Behagliga stolar och soffar. Trevligt om du vill sitta länge.
Lokal: Stor, gott om plats
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend dec. -17.
Etiketter: Atmosfär, Klassiskt
Vin och dryck: Lång vinlista och omfattande drinkutbud. Ny vinbar signerad duktiga Clara Grabe!
Inredningsdesign: Okidoki Arkitekter.

Karl Ljung har flyttat norrut till populär L'Avventura. Nu chefar Niklas Ekstedt för Hillenberg som är en Stureplansgruppens största satsningar på länge – tusen kvadratmeter krog och bar med specialdesignad inredning och skräddarsydd modern konst på väggarna. Menyn är europeisk med skandinaviska stråk och atmosfären är tänkt att vara tidlös, personlig och avspänd. Ett ställe för alla, runt hörnet från Stureplan.




Hillenberg

Humlegårdsgatan 14

Till toppen