Glas och mat
Luqaz Ottosson har jobbat på Fabriken Furillen och Lilla Bjers gårdskrog, och även knipit titeln Årets Ekokock 2014. Nu har han öppnat egna krogen Rot i Norrlanda. Här finns plats för endast 14 gäster som alla sitter runt ett och samma bord. Tanken är att så mycket som möjligt ska vara lokalproducerat – allt från morötter till förkläden och tallrikar.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Restaurang Rot? Instagramvänligt och småskaligt med rötter djupt i den gotländska myllan.
Pris:
1400 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Fast meny som varierar från dag till dag beroende på tillgängliga råvaror.
Bra att veta: Middagen serveras som en fast 5-rätters meny.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Använder närproducerade råvaror.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 i Di Weekend juli 22.
Kök:
Crossover
Antal sittplatser: 14
Inredningsdesign: Glas och tallrikar är designade av Jennie Olofsson, vars skapelser även finns på Stockholmskrogar som Aloë och Esperanto.
Kontaktuppgifter
Telefon
073-4163381
Öppettider
Stängt
fre–lör
19:00 – 22:00