Nya krogar

Jordnära på Ulriksdals Värdshus

Emmer är en typ av vete, tillika en korsning mellan enkorn och vildgräs som funnits i närmare 8 000 år. För dig som undrar hur ett vildgräs nästlat sig in på Krogguidens sajt, klarnar säkert bilden om vi samtidigt berättar att det är en krog med fokus på närodlat, belägen i Ulriksdals Värdshus. Kanske blir du ännu lite klokare om vi nämner köksträdgård, hållbarhet och miljö.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Grönt är skönt och förbaskat gott. Närodlat är framtiden.
Pris: 495 kr (lite dyrare). Lunch 165 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Bakad rödbeta lupinböna, vilda örter, svartavinbär, Potatis stenbitsrom, malt, lök, jäst.
Bra att veta: Gröna fingrar är meriterande med inget krav.
Lokal: Stor, gott om plats
Ekologiskt tänk: Mer ekologiskt än så här blir det inte.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juni - 21
Extra information: Här är det skördemeny om fem serveringar som gäller.
En sak till: Möjlighet finns att beställa en helgkasse från restaurang Emmer med närodlade grönsaker från köksträdgården och noga utvalda råvaror från djurriket.

Kontaktuppgifter

Telefon

08-850815


Öppettider

Stängt
onsfre
11:30 – 22:30
lör
12:00 – 22:30
sön
12:00 – 17:00


Övriga Stockholm

Ulriksdals Värdshus, 12345 , Solna


Restauranggrupp

Svenska Brasserier

Restaurang Emmer

Ulriksdals Värdshus

Till toppen