Jordnära på Ulriksdals Värdshus
Emmer är en typ av vete, tillika en korsning mellan enkorn och vildgräs som funnits i närmare 8 000 år. För dig som undrar hur ett vildgräs nästlat sig in på Krogguidens sajt, klarnar säkert bilden om vi samtidigt berättar att det är en krog med fokus på närodlat, belägen i Ulriksdals Värdshus. Kanske blir du ännu lite klokare om vi nämner köksträdgård, hållbarhet och miljö.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Restaurang Emmer? Grönt är skönt och förbaskat gott. Närodlat är framtiden.
Pris:
495 kr (lite dyrare).
Lunch 165 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Blåmussla, pepparrot, tong, kärnmjölk. Svensk bläckfisk, svartot, purjolök, svart vitlök. Tartar av dovhjort, renlav, persiljerot, granskott.
Bra att veta: Gröna fingrar är meriterande med inget krav. Fem serveringar, kökets val – 790 kr Sju serveringar, kökets val – 990 kr.
Lokal:
Stor, gott om plats
Ekologiskt tänk: Mer ekologiskt än så här blir det inte.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juni - 21
Kök:
Fokus på grönt
Extra information: Här är det skördemeny om fem serveringar som gäller.
En sak till: Möjlighet finns att beställa en helgkasse från restaurang Emmer med närodlade grönsaker från köksträdgården och noga utvalda råvaror från djurriket.
Tags:
Ekologiskt Koncept
Kontaktuppgifter
Telefon
08-850815
Öppettider
Stängt
ons–fre
17:00 – 23:00
lör
12:00 – 23:00
sön
12:00 – 17:00