Japansk sharefood med extra glöd

Rörstrandsgatan i Stockholm fortsätter leverera hög mysfaktor och rik smakpalett till en urban publik. Med nytillskottet Rawbata får den Japanfrälste nu möjlighet att förkovra sig i japansk grillteknik “robatayaki” - glödande kol när det smakar som bäst.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Rawbata? Välutvecklad grillteknik. Sake för hela slanten.
Pris: 330 kr (lite dyrare). Lunch 150 kr (medel).
Typiska maträtter: Sparris katsuboshi. Rammuchoppu. Bläckfisk. Kammusslor. Lax. Grissida. Kycklinglår
Bra att veta: Prisvärd dryckeslista. Ekologiska, halal och alkoholfria alternativ.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN april -18. Betyg 4 av 6 i SVD aug -18.
Kök: Asien
Vin och dryck: Ett stort vinförråd på över 40 viner.
En sak till: Plockig snacksmeny för den som önskar gå all in på sake.
Tags: Koncept

På Rawbata serveras sharefood och BBQ med japanska undertoner. Med robatayakigrillen utvecklas smakerna långsamt, på kol som fått glöda länge. Du väljer bland kolgrillade finprotein som bläckfisk, kammussla eller wagyu och kröner verket med en klick miso-majjo, eller avnjuter ”Omakase”; en nyanserad avsmakningsmeny utifrån säsong. Folkligt, plockigt och avslappnat.

Bakom mat och koncept står Gustaf Mabrouk, Årets konditor 1995. Och givetvis bjuds det även på desserter värda sitt namn, som i sig kan vara värda en Rawbata-visit.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-318487


Öppettider

Öppet
månfre
11:00 – 22:00
lörsön
12:00 – 22:00


Vasastan

Rörstrandsgatan 15, 113 40, Stockholm



Rawbata

Rörstrandsgatan 15

Till toppen