Ouppfostrad charm i tiden

Punk Royale är parhästarna Jocke Almqvist och Kalle Nilssons superhippa konceptkrog som utlovar "total överkörning". Avsmakningsmenyn består av 20 rätter och är ett fyrverkeri av högkvalitativa råvaror i utflippade presentationer.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Trendigt, lekfullt, galet, ovanligt, överraskande, avslappnat, prisvärt. Och trendigt.
Pris: 1500 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Rom uthällt på handen och serverat med vodkashot. Blodvåffla. Fylld sjöborre. Kalvfärstartar som äts med hjälp av plasthandskar. Osv.
Bra att veta: Serverar endast tjugorättersmeny, som ändras dagligen.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 7 av 10 (mat) Di Weekend mars -18.
Vin och dryck: Dryckespaket ingår i priset 1500 kr. (1200 kr utan alkohol).
Extra information: Här råder fotograferings- och mobilförbud.
Antal sittplatser: 20
Ljudnivå: 89
En sak till: Bakfickan Punk Royale café ligger vägg i vägg och har eget kök. Även här är det avsmakningsmeny som gäller – tio rätter för 400 kr. Dessutom finns en väl tilltagen bardel.

En trendig trend bland trendiga Stockholmskrogar just nu är det medvetet slarviga, det konstruerat oborstade, det tillkämpat avslappnade. En minutiöst uttänkt image där allt från möblemang till dryckesval ska förmedla känslan av "hoppsan, äh vad fan, skit samma, nä nu jävlar kör vi på och ser vad som händer". De trendiga sköna kocksnubbarna som rider på trenden har glimten i ögat och gillar att "göra saker på sitt eget sätt" och "inte följa några regler", och lockar ett troget följe av twittrande innerstadsbor som trots bostadsrätten och reklamjobbet inte riktigt släppt rockstjärnedrömmen. På Punk Royale serveras piggvaren, anklevern och kalvfärsen tillsammans med tipskuponger, plasthandskar, råttfällor, fimpar och lego – och mitt bland alla knasigheterna sitter smakerna precis som de ska. Helt i linje med den konceptuella slafsigheten saknar hemsidan uppgifter om såväl meny som öppettider och adress. Förresten, nämnde vi ordet trendigt?


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
tislör
18:00 – 24:00


Södermalm

Folkungagatan 128, 11630, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.punkroyale.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Punk Royale

Folkungagatan 128

Till toppen