Glömt att boka bord?

Scenvan amerikan

Mat är kultur, något som Elisabet Klason och Björn Lönner tagit fasta på i Playhouse på Drottninggatan – teater, krog och bar med inspiration från USA.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vardagsbistro med New York-känsla, kulturell atmosfär och sympatiska priser.
Pris: 230 kr (medel). Lunch 125 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Ravioli, kronärtskocka, ricotta, timjan,spenat, mandlar. Ugnsbakad lax, örter, polenta, dillmajonnäs och sommarsallad.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Vin- och öllista som en sen Beckett-pjäs: ganska kortfattad men väl avvägd.
Antal sittplatser: 65
En sak till: Chambre séparée för upp till åtta personer finns. Det går även att hyra teatern och restaurangen för event och liknande.

Playhouse kallar sig "Sveriges enda off-Broadway-teater" och satsar på att presentera nyskriven amerikansk dramatik för stockholmarna. I och med flytten till Drottninggatan häromåret utökades verksamheten med en New York-inspirerad bistro och bar där man kan festa loss på klassisk mångkulturell husmanskost från andra sidan Atlanten: friterade drumsticks, ravioli och key lime pie bland annat. (Foto: Viktor Kjellberg)


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6544030


Öppettider

Stängt
månfre
17:00 – 23:00
lunch
11:30 – 14:00
lör
12:00 – 23:00


City

Drottninggatan 71A, 11136, Stockholm


Playhouse N.Y. Bar & Restaurant

Drottninggatan 71A

Till toppen