Monsieur American

Genomdesignat konceptbrasseri i bästa turistfälleläge med utsikt över Saltsjön och ledigt elegant 20-talskänsla. Menyn är fransk-amerikansk med allt från ostron till hamburgare.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? När längtan efter skaldjur, cocktails och crème brûlée à la The Great Gatsby blir för svår.
Pris: 290 kr (medel). Lunch 135 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Hamburgare grand crû på högrev och oxbringa med svartrökt bacon, cheddarost och karamelliserad lök. Bouillabaisse med med riven gruyère, krutonger och rouille. Hummerravioli med hummersås, salttorkat hummerkött samt ärtor och bondbönor.
Bra att veta: Akustiken kan vara lite besvärande.
Lokal: Stor, gott om plats
Vin och dryck: Lång och varierad vinlista; inte så mycket på glas dock.
Extra information: Brunchen på helgerna är populär (365 kr).
Antal sittplatser: 150
Lunch Serveras vardagar kl 11.30-15. Soppa ingår. Pris 135 kr.
Inredningsdesign: Stylt Trampoli.
En sak till: Olika event på kvällarna, t.ex. "Monday Mayhem", "Soulful Tuesday" och "Petit Samedi".

Det franska köket har varit synonymt med finmat i Sverige, USA och många andra länder sedan förra sekelskiftet och den legendariske kocken Georges Auguste Escoffier. Mister French sällar sig till skaran av restauranger i Stockholm som med imponerande målmedvetenhet försöker se ut och kännas som ett lagom avslappnat men ändå snyggt Parisbrasseri mellan världskrigen. Hajpade designbyrån Stylt Trampoli har tagit tillvara det före detta tullhusets industriella charm och skapat en atmosfär som både F. Scott Fitzgerald och Mistinguett skulle känna sig som hemma i – förmodligen skulle de beställa champagne och en isrykande skaldjursplatå direkt från det öppna köket och diskutera huruvida Stockholm egentligen är romantiskt eller inte.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-202095


Öppettider

Stängt
månfre
11:30 – 01:00
lunch
11:30 – 15:00
lörsön
11:30 – 01:00


Gamla Stan

Tullhus 2, 11130, Stockholm


Syskonrestauranger


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.mrfrench.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Mister French

Tullhus 2

Till toppen