En dalahäst och en flaska sake

På Lokal Izakaya går såväl inredning som kök i elegant och avskalad nordisk-japansk ton, med mellanrätter tänkta att dela runt bordet.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Upptäck nya smakkombinationer medan ni planerar Tokyoresan tillsammans.
Pris: 270 kr (medel).
Typiska maträtter: Pilgrimsmussla, brynt smör, yuzu, rostad jordärtskockspuré, friterad grissvål, dillfrön. Tonfisktempura, ceviche, avokado, koriander & chilimajonnäs. Dunburi på risbädd, lax, löjrom, bakat ägg, morot, edamame & sojamajonnäs.
Bra att veta: Portionerna är i minsta laget.
Vin och dryck: Japansk öl, sake, te, drinkar med Asien-tema.

I Japan är izakayan den avslappnade puben där kontorsarbetarna möts och varvar ner med öl och smårätter efter jobbet. I Stockholm och andra västliga städer används termen snarare av japanska restauranger som vill markera sitt gastronomiska raffinemang och skilja ut sig från de vanliga sushihaken. Detta gäller även Lokal, där de snyggt upplagda mellanrätterna har tydligt råvarufokus och rena, tydliga smaker med ena benet i Norden och andra i Japan.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6509809


Öppettider

Stängt
tistor
16:00 – 00:00
frelör
16:00 – 03:00


Kungsholmen

Scheelegatan 8, 11223, Stockholm



Lokal Izakaya

Scheelegatan 8

Till toppen