Restaurang Kokyo är en av Stockholms äldsta restauranger med stort vegetariskt fokus. Här serveras kinesisk och japansk mat – och framför allt massvis med tofu.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Kokyo?God och näringsrik vegetarisk asiatisk mat till ett hyfsat pris.
Pris:
180 kr (medel).
Lunch 120 kr (medel).
Typiska maträtter: Zebra tofu med wokade färska grönsaker, lök och ingefära. Bräserat sojaprotein med svamp, paprika och ingefära i aromatisk sojasås. Stekt kycklingfilé med grönsaker och teriyakisås på planka.
Bra att veta:Köttfria måndagar. Egentillverkad tofu.
Den vegetariska menyn på Kokyo är dubbelt så lång och uttömmande som den animaliska. Men Kokyo har aldrig varit del av den "vegetariska trenden" – restaurangen har funnits sedan 1997 på Sveavägen och har propagerat för en skonsammare kosthållning långt innan finkrogarna fick nys om att grönt är skönt. Så har Kokyo också infört köttfria måndagar, och då finns inget annat än den vegetariska menyn tillgänglig. Särskilt ledsen över det behöver man inte vara, inte med tanke på det enorma utbudet av egentillverkad tofu som finns i alla möjliga färger, former och smaker.
Varför går jag hit? Populär ekorestaurang mitt i city som erbjuder något för alla.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.kokyo.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.