Kreativt och koseligt

Den pyttelilla lokalen i Gamla stan har rymt stjärnkrogarna Mistral och Frantzén. På Kagges är tilltalet dock mer avslappnat med ombytlig mellanrättsmeny och vin på karaff.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Nyöppnat och mystrångt med kreativa och snygga mellanrätter.
Pris: 380 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Vit sparris med äggroyal, örtröra och toppmurklor. Långa med blomkålspuré, ängssyra och gröna enbär. Oxtartar med brynt jäst, sallad och sparris.
Bra att veta: Allt på menyn är mellanrätter, 3-5 stycken rekommenderas för att bli mätt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Använder råvaror som är i säsong.
Vad tycker andra? Vinnare av DN:s Gulddrake 2018 i kategorin Mellan. Betyg 4 av 5 i DN september 2017. Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juni 2017. Belönad med utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Vin och dryck: Vin från småimportörer, serverat på karaff. Öl från Nynäshamns ångbryggeri.
Extra information: Har egentligen ingen avsmakningsmeny men kan sätta ihop en om du inte riktigt vet vad du vill äta.
Antal sittplatser: 30

Kockduon Kalle Lindborg och Dogge Tjärnhammar-Alm har erfarenhet från hajpade krogar som Chez Betty, Djuret och Bobergs Matsal. Nu har de slagit sina påsar (och förnamn) ihop och öppnat Kagges på anrik adress i Gamla stan. Atmosfären lockar foodieturister och stockholmare som vill ha ambitiös modern mat med "casual fine dining"-känsla utan att stämningen blir alltför stel. Menyn är skandinavisk med sydeuropeiska inslag och varieras ofta.


Kontaktuppgifter

Telefon

076-0527548


Öppettider

Stängt
onssön
17:00 – 22:00


Gamla Stan

Lilla Nygatan 21, 111 28, Stockholm


Kagges

Lilla Nygatan 21

Till toppen