Stängt! - Ta trappan till Paris

Med restaurang, barer, lounge och året-runt-öppen innergård är Grand Escalier ett välbesökt vattenhål för Stureplanstraktens cocktaildrickare, råbiffätare och söndagsbrunchare.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Många krogar har sommarstängt. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Fransk mat och fest i Sturegallerian.
Pris: 285 kr (medel). Lunch 130 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Friterad kalvbräss med svamp, fänkål och tryffeldip. Sotad torskrygg med blomkål, gurka, kaviar och smörad musselsås. Svensk lammstek med kronärtskocka, vårlök, örtig lammsky och friterad potatis.
Bra att veta: Ingång både från Sturegallerian och Humlegårdsgatan 17.
Vin och dryck: Varierad vinlista. Bra champagnesortiment.
Antal viner på glas: 17
Extra information: Brunch kostar 245 kr och serveras lördag-söndag kl 12-16. Det finns också dessertbuffé.
Lunch Dagens rätt 129 kr.
En sak till: Köket stänger kl 23, sen är det barhäng och nattliv för hela slanten.

Här i vårt kalla och okultiverade land har det franska språket och köket alltid signalerat anrik och pålitlig lyx, och Grand Escalier gör sitt bästa för att skapa en air av exklusivitet à la France mitt i Stockholms mest nyrika och klassängsliga nav Sturegallerian. Runt barerna och i de mysvänliga båsen flockas ett välklätt klientel för affärslunch, AW-champagne och bakisbrunch. Matsedeln radar upp alla de rätta franska klassikerna steak tartare, moules marinière och confit de canard, och innergården lockar till lummigt och lugnt sommarkvällshäng.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Öppet
mån
11:00 – 24:00
tis
11:00 – 01:00
onslör
11:00 – 02:00
sön
12:00 – 17:00


Östermalm

Humlegårdsgatan 17, 11446, StockholmRestauranggrupp

Stureplansgruppen


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://grandescalier.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Grand Escalier

Humlegårdsgatan 17

Till toppen