Glödhett på Djurgården

E-Type får konkurrens. I nyöppnade museet Vikingaliv på Djurgården driver välkända krögaren Anna Bauer Broms sin nya krog Glöd.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vikingamat anpassad till dagens trender.
Pris: 165 kr (ekonomi). Lunch 125 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Mejramkorv med potatispuré och coleslaw på rotselleri och silverlök. Inkokt röding med forellrom, Gotlandsprimörer och dillmajonnäs.
Bra att veta: Håll in knappen i hissen när du åker, annars blir det ingen mat.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Det mesta på menyn är ekologiskt och säsongsbetonat.
Vin och dryck: Mjöd, öl, vin, bubbel.
Extra information: Utsikten är magnifik.

Nej, det är inte riktigt rättvist att likna Glöd vid E-Types vikingarestaurang Aifur. Till skillnad från den fulländade Valhalla- och Särimnerkitschen på Aifur i Gamla stan serverar Glöd modern nordisk mat där mustiga grytor, vegetarisk matlagning och matiga smörgåsar står i rampljuset. Men för den riktigt vikingabitna finns ändock en "vikingapanna" med fläsklägg och betor på menyn – och givetvis mjöd att skölja ner den med.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-55806130


Öppettider

Stängt
månsön
10:00 – 17:00


Övriga Stockholm

Djurgårdsvägen 48, 11521, Stockholm


Glöd

Djurgårdsvägen 48

Till toppen