Fisk- och skaldjursexperter som brinner för smaker från havet
En riktig söderortsklassiker. Erssons har legat på denna adress i Fruängen sedan 1976.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Pris:
285 kr (medel).
Lunch 155 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: BLACK COD: Halstrad black codfilé, friterad ostronskivling, schalottenlöks- & rödvinsreduktion, potatispuré, svartkål. CONFITERAD FLÄSKSIDA: Nattbakad fläsksida, stekt kål, äppeljulienne, äppelsky, palsternackspuré. HJORT: Hjortytterfilé, potatiskaka, Karl-Johansvampsås, lingon- & fänkålsrelish.
Bra att veta: Erssons är ett familjeföretag som drivits i generationer av familjen Ersson. Pappa Mats Ersson och därefter hans söner Jens & Peter. Bröderna tog 2007 över verksamheten i Fruängen av deras far Mats.
Kök:
Fokus på fisk
Extra information: Erssons har även en saluhall i Sickla!
Tags:
Fisk & skaldjur
Var från början en liten fiskbutik och är sedan 2019 en utvidgad delibistro som drivs av andra generationen Ersson. Fiskveteranen har därmed kunnat vidga sitt sortiment med andra delikatesser, färdigrätter och matkassar. Den som vill äta på plats kan slå sig ner i den gemytliga bistrodelen.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-4420200
Öppettider
Stängt
mån–tis
10:00 – 19:00
ons–tor
10:00 – 20:00
fre–lör
10:00 – 21:00