Annorlunda koncept

I köket på skärgårdsön

Ta taxibåten ut till lilla bilfria Tranholmen och leta upp David Enmarks hus där han inte bara driver restaurang utan även bor med sin familj. Davidathome är en helt unik hemma hos-krog strax utanför stan.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Finmiddag hemma hos kocken. Bokstavligen.
Pris: 760 kr (prisvärt).
Typiska maträtter: Menyn ser olika ut varje dag, men är fransksvensk till karaktären.
Bra att veta: Obs! Antalet platser är starkt begränsat och förbokning på hemsidan är nödvändig. Betalning görs med kort eller faktura.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Utmärkt utbud. David är även erfaren sommelier.
Antal viner på glas: 5
Extra information: Serverar endast kvällens fasta meny för 760 kr, givetvis med hänsyn till eventuella allergier.
Familjerestaurang: Ja.
En sak till: Om du vill ta en portion till – glöm inte att det är först till kvarn som gäller. Med i Kockarnas Kamp 2020.

Efter att ha jobbat på bland annat Ulriksdals Wärdshus och Grands franska matsal ville David Enmark starta eget. Han läste en artikel om hur Kubas regering nyligen gjort det tillåtet att driva krog i hemmet och fick en vansinnig idé: Tänk om det skulle gå att göra samma sak i Sverige? Mot alla odds lyckades han få alla nödvändiga tillstånd, och efter en lite trög start är det numera fullbokat nästan jämt. På onsdagar och torsdagar välkomnas slutna sällskap medan fredagkvällarna är öppna för allmänheten. För 660 kr får man "fyra rätter och lite till" – och en restaurangupplevelse som garanterat inte liknar någon annan i Stockholm.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
fre
18:30 – 22:00


Övriga Stockholm

Transtigen 14, 182 70, Stocksund


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://davidathome.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

davidathome

Transtigen 14

Till toppen