Gamla anor och asiatisk lyx

Under kristallkronornas sken i Berzelli Park serveras asiatisk mat som täcker hela ditt dagsbehov - frukost, lunch, middag och kinesisk afternoon tea, såväl som en av Stockholms svulstigaste helgbruncher.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Många krogar har sommarstängt. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Pampig patinerad lokal, med lika delar spegelglas och sammet. Asiatisk mat att dö en smula för.
Pris: 350 kr (lite dyrare). Lunch 200 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Stekt dim sum fylld med fläsk, jordnötter och ingefärsdip. Halstrad röding med yuzu- och äggcrème, sparris, bonitovinägrett och hyvlad polkabeta. Misobakad entrecôte med bakad äggula.
Bra att veta: Du som kan din Strindberg vet att det var här det en gång begav sig i det Röda Rummet.
Kök: Asien
Vin och dryck: Vin, öl, sake, grönt te. Stort utbud.
Extra information: Nu med Anton, Axel och Simon, krögartrion från Calle P, över det kreativa och operativa för Berns Asiatiska. De lovar mer puls, mer mat och mer drinkar.
Antal sittplatser: 150
Lunch Ett tiotal rätter.

Berns är utan tvekan ett etablissemang med ett stycke historia, där både en och annan kulturgigant frotterat sig i Stockholmsnatten. Den sal som idag inrymmer Berns Asiatiska hyste dessutom en gång Sveriges första kinesiska restaurang. Här är det lika högt i tak som utsökt, med asiatiska smaker i alla storlekar och former.Berns Asiatiska

Berzelii Park

Till toppen