Gemenskap på hörnet

På östra Kungsholmen finns en lyckad kvarterskrog som satsar på sydeuropeiska smaker, långbord, kunnig personal, blandat klientel och maträtter i de flesta storlekar.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Social kvarterskrog med sydeuropeisk dela-med-sig-atmosfär.
Pris: 300 kr (medel). Lunch 130 kr (medel).
Typiska maträtter: Fish taco med torsk, vetetortilla, guacamole, tomatsalsa, majs, picklad jalapeño. Njurtapp med pak choi, shiitake, ostronmajonnäs. Bookmakertoast med pepparrot, äggula, sallad.
Bra att veta: Att portionsstorlekarna varierar är trevligt, men kan också leda till att priset drar iväg ganska kraftigt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Väl uttänkt vinlista med ovanligt mycket på glas.
Extra information: Lunch på fredag!
Antal sittplatser: 50
Lunch Dagens lunchrätt för 125 kr, plus "veckans kött", "veckans sallad" och delar av à la carte-menyn.
Ljudnivå: Medelvärde: 72 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 71 db till 74 db

Det är ett välrenommerat gäng som styr restaurangen i El Diablos gamla lokal på Norra Agnegatan. Mångårig rutin från krogar som Tranan, Vassa Eggen och La Vecchia Signora borgar för kvalitet på såväl mat som service. "Menyns hjärta är i Sydeuropa, men vi vill inte gärna begränsa oss utan använda alla våra erfarenheter" säger Emelie Svensson, en av ägarna. I en tid då de flesta nyöppnade krogar serverar halvstora mellanrätter går Agnes ett steg längre och erbjuder rätter i de flesta storlekar. Den som vill testa många olika smaker beställer ett batteri smårätter, till exempel pilgrimsmusslor, hästtartar och bläckfiskkroketter. Den som känner för ett mer traditionellt upplägg med varmrätt och efterrätt provar skrei med hummersås för att sedan avrunda med crème brûlée. Och sällskapet som vill äta gemensamt kan festa loss tillsammans på en mäktig spädgris med tryffelaioli och pommes provençale.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-41047019


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 20:30
fre
11:30 – 20:30
lörsön
17:00 – 20:30


Kungsholmen

Norra Agnegatan 43, 11229, Stockholm


Agnes

Norra Agnegatan 43

Till toppen