Glas och mat
Luqaz Ottosson har jobbat på Fabriken Furillen och Lilla Bjers gårdskrog, och även knipit titeln Årets Ekokock 2014. Nu har han öppnat egna krogen Rot i Norrlanda. Här finns plats för endast 14 gäster som alla sitter runt ett och samma bord. Tanken är att så mycket som möjligt ska vara lokalproducerat – allt från morötter till förkläden och tallrikar.
Varför ska jag välja Restaurang Rot? Instagramvänligt och småskaligt med rötter djupt i den gotländska myllan.
Pris:
Middag 1400-1500 kr ($$$$)
Typiska maträtter: Fast meny som varierar från dag till dag beroende på tillgängliga råvaror.
Bra att veta: Middagen serveras som en fast 5-rätters meny.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Använder närproducerade råvaror.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 i Di Weekend juli 22.
Kök:
Crossover
Antal sittplatser: 14
Inredningsdesign: Glas och tallrikar är designade av Jennie Olofsson, vars skapelser även finns på Stockholmskrogar som Aloë och Esperanto.
Kontaktuppgifter
Telefon
073-4163381
Öppettider
Stängt
fre–lör
19:00 – 00:00
sön
10:00 – 15:00