Restaurang Räkans flytt från Göteborg till Stockholm lär inte ha gjort många västkustbor glada. Men här i huvudstaden rycker det desto mer i smilgroparna.
Varför ska jag välja Restaurang Räkan?För att äta skaldjur. Och för att leka med maten.
Pris:
Lunch 175 kr ($$)
Middag 275-375 kr ($$)
Typiska maträtter: Toast Skagen med plocksallad, Kalixlöjrom och smörstekt toast. Chili- och citronmarinerad minibläckfisk med grillad paprika och kokt potatis. Torskrygg med jätteräkor, whiskysås och ungsbakad potatis
Bra att veta:Den vegetariska rätten är densamma, vare sig det är lunch eller middag. Borde ha varierats bättre.
Skaldjursrestauranger är sällsynta varelser i Stockholm. Restaurang Räkan är därför ett välbehövligt nytillskott, och det skadar ju inte att restaurangen "importerats" från landets fiskhuvudstad Göteborg. Här serveras klassiker som hummersoppa, skaldjursgryta och torskrygg, men mer än något annat är det den säregna inredningen och de radiostyrda räktrålarna som guppar fram till borden via den vattenfyllda bassängen som agerar dragplåster. Ett skojigt sätt att förhöja restaurangupplevelsen. Maten håller överlag god standard, även om recensionerna varit blandade.
Varför går jag hit? Helt enkelt Stockholms bästa fiskrestaurang.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://rakan.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.