Brød, smør och øl
Eat with Jonna är ett litet och personligt Söderkrypin med blekingska smörrebröd, folköl från mikrobryggerier, hembakta kakor, konstutställning på väggarna och trivsamt kitschig nittonhundratalsretrokänsla i kulörta färger.
Varför ska jag välja Eat With Jonna? Smörrebröd tillagade med mycket kärlek i personlig atmosfär.
Pris:
Lunch 95 kr ($)
Middag 170-270 kr ($)
Typiska maträtter: Smörrebröd med varmrökt lax, ärtpuré, sallad och pumpafrön. Smörrebröd med hemlagad leverpastej, bakat bacon och inlagd gurka.
Bra att veta: Alla smörrebröd kan fås glutenfria.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ekologiska och närproducerade råvaror.
Vad tycker Google? Betyg 4.4 av 5.
Kök:
Crossover
Vin och dryck: Serverar öl, vin, cava och snaps.
Extra information: På väggarna hänger konst till försäljning av lokala konstnärer. Vid ev. afterwork på fredagar med live-musik öppet till kl 21.
Antal sittplatser: 25
Familjerestaurang: Ja.
Lunch: Två valfria smörrebröd 95 kr, eller ett smörrebröd + dagens soppa för samma pris.
Inredningsdesign: Jonna Johansson själv (som har bakgrund som inredare).
En sak till: Ett smörrebröd kostar 55-85 kr. Blir du mätt på två är det väldigt prisvärt, men behöver du tre är det lite mindre plånboksvänligt.
Tags:
Lugnt och skönt Lunch
Jonna Johansson från Olofström i Blekinge gör allting själv på Eat With Jonna, och restaurangen har lite samma personlighet som hon: färgglad, humoristisk, mysig och allmänt quirky. Den lilla lokalen på Folkungagatan är full av noga utvalda inredningsdetaljer i knallgrönt, blått, rosa och gult, och på de dekorerade tallrikarna serveras maffiga smörrebröd, tillagade av ekologiska och närproducerade råvaror och namngivna efter diverse släktingar och vänner.
Kontaktuppgifter
Telefon
070-4801146
Öppettider
Öppet
mån–tis
16:00 – 22:30
ons–lör
16:00 – 23:00