Hofsam trotjänare med stil

Med uteserveringen självsäkert utsträckt över torget ligger borgar Sturehof för både knowhow, tradition och trygghet. Här har kulturpersonligheter, kameraturister och välkammade direktörer sammanstrålat i decennier över perfekt anrättad torskrygg och krispigt vitt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Du har vuxit upp här i vimlet och känner dig som hemma.
Pris: 380 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Tre eller fem assietter med sill och skagen, Dalarömacka, Skaldjursplateau, Råbiff på svenskt hängmörat ytterlår, Ostar från Stockholms Matmarknad.
Bra att veta: En mötesplats lika aktuell för middag med svärmor som bubblet med fem-i-tre-ragget.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Välsorterad vinkällare med fokus på franska och italienska sorter. Lyhörd och inkluderande personal.
Extra information: Öppnar för frukost redan kl: 07.30 i Oktagonen, inne i Sturegallerian.
Antal sittplatser: 160
Inredningsdesign: Jonas Bohlin.
En sak till: Stort, smått eller mittemellan. Säg hej till menyn för alla situationer och eventualiteter.

Som Stockholms första fisk- och skaldjursrestaurang, med anor från 1897, är krogen alltjämt pigg som en mört och glad som en skimrande lax. Här är det fullt pådrag 365 dagar om året, från frukostkaffet i Oktagonen, lunch och middag i matsalen, till den sista skvätten Gin & tonic i O-baren framåt småtimmarna. Den kosmopolitiska atmosfären är livlig och förgylls allt som oftast av konstutställningar, konserter eller kockgästspel, medan köket levererar svenskfranskt med betoning på husman och hav.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-4405730


Öppettider

Stängt
månlör
11:30 – 02:00
sön
12:00 – 02:00


City

Sturegallerian 42, 11435, Stockholm



Restauranggrupp

Svenska Brasserier


Sturehof

Sturegallerian 42

Till toppen