Hofsam trotjänare dagen lång

Med uteserveringen självsäkert utsträckt över torget ligger ett av Stockholms mest klassiska vattenhål, där tv-kändisar och turister minglar med stekare, direktörer och vem som helst som uppskattar en perfekt anrättad torskrygg.

Varför går jag hit? Fisk och skaldjur i fartfylld miljö med goda chanser att spana och synas.
Pris: 350 kr (lite dyrare). Lunch 145 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Pocherad piggvarsfilé med varma ostron, schalottenlöksemulsion och tryffel. Ugnsrostad grissida med rostad pumpa och savoykål.
Bra att veta: Öppnar för frukost redan 07.30 i Oktagonen inne i Sturegallerian.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Välsorterad vinkällare med fokus på franska och italienska sorter. Kunnig personal.
Antal sittplatser: 160
Inredningsdesign: Jonas Bohlin.
Ljudnivå: Medelvärde: 83 db. Restaurangen var nästa fullbokad med gäster. Övrigt: Bra ljudisolering, pratvänligt. Ljudnivå från 82 db till 86 db. Obaren 96 db!

Stockholms första fisk- och skaldjursrestaurang har anor från 1897 men är alltjämt pigg som en mört. Öppet sju dagar i veckan 365 dagar om året och ständigt fullt pådrag från frukostkaffet i Oktagonen via lunch och middag i matsalen till de sista drinkarna i Obaren på småtimmarna. Atmosfären är kosmopolitisk och livlig, och förgylls allt som oftast av konstutställningar, konserter och kockgästspel, medan köket är svenskfranskt med betoning på husmanskost och havet.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-4405730


Öppettider

Stängt
månsön
11:00 – 02:00


City

Sturegallerian 42, 11435, Stockholm
Sturehof

Sturegallerian 42

Till toppen