Nya krogar

Loén in, Duck & Crab ut

Precis när du trodde att den välbeprövade mellanrätten tackat för kaffet. Den småskaliga, snacksiga tematiken på Stockholms krogar knaprats upp till sin sista padron. Dyker det upp ännu en dynamisk duo och reclaimar Rådmansgatan. Namnet är Loén. Parollen solklar - här skall delas smårätter.

Varför går jag hit? Du sörjer Duck & Carb, men har nu torkat tårarna och känner dig redo för nya kulinariska utmaningar.
Pris: 300 kr (medel).
Typiska maträtter: Rödbetstortilla, cheddar, avokado, tonfisk & alger. Fläsklägg, surkål, cognac & bröd. Piggvag på ben, musslor, kål, potatis & lök. Kaninkebab, mynta, yoghurt, tomat & lök. Jordärtskocka, tallegio, rödbeta & mangold. Grillad hummer, libbsticka, blåmusslor, lardo & äpple.
Bra att veta: Ja. Det finns padrones.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 5 av 6 i SVD okt -19. Betyg 4 av 5 i DN juni -19. Betyg 4 av 5 i AOS aug. -19.
Vin och dryck: Traditionellt vinmakeri möter det moderna. Som tillägg till det, även en skvätt naturvin.
Extra information: Här huserade tidigare Duck & Crab med de nuvarande ägarna bakom kastrullerna.
En sak till: Veckans plat-du-jour serveras tisdag-torsdag.

Men självklart kommer det även att serveras varmrätter och plat du jour i dessa totalrenoverade och träbeklädda lokaler. Med en rustik fot i Vasastan och den andra på Östermalm är Loén både litet och okomplicerat - sofistikerat och genomtänkt. Man delar, som den internationella seden bjuder, eller kör sitt eget race svennestyle. Visst kan det spreta en smula med både vaktel, fläskkotlett eller en vegetarisk pasta på menyn, men respekt för råvaran är likväl den gemensamma nämnaren. Gott så. Kaninkebab någon?


Kontaktuppgifter

Telefon

08-209950


Öppettider

Stängt
tislör
17:00 – 23:00


City

Rådmansgatan 23, 11425, Stockholm

Restaurang Loén

Rådmansgatan 23

Till toppen