Kvartershäng på Kungstensgatan

Krögaren Jonas Wigerts tanke med Ilse är undvika trendängslighet och istället ha tidlöshet som ledstjärna. I praktiken betyder det en snygg, ombonad kvarterskrog med öppet kök och modern kontinental meny.

Varför går jag hit? Vardagsfiness med europeisk touche. Ambitionen är att bli en modern klassiker.
Pris: 260 kr (medel). Lunch 145 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Grissida från Tillberga med ramslök, Västerbottenost och lökpaj. Tarte med tryffelsalami, ricotta och tomat. Rödtunga med Sandefjordsås, örter och ansjoviskroketter.
Bra att veta: Samma meny hela dagen. Slink in på ett eftermiddagsmål!
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN feb 2017. Betyg 5 av 6 i SvD april 2017.
Vin och dryck: Fokus på viner från Frankrike och Italien.
Extra information: Ofta lätt att få bord vardagar.
Lunch Samma rätter både dag och kväll.
Inredningsdesign: Fredrik Forsberg.

Konceptkrogen BobBon lades ner och i dess ställe kom Ilse som bygger på motsatt idé – ett "konceptlöst koncept" där bra mat och service får fritt spelrum utan sneglingar på vad som är hippt och häftigt för ögonblicket. Ett konkret tecken på detta är att man – hör och häpna – serverar förrätter och varmrätter istället för de halvstora mellanrätter som krog-Stockholm just nu svämmar över av. På menyn finns klassiker som ostron, oxtartar, sparris och petits fours i avslappnat eleganta uppläggningar.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
månfre
11:30 – 01:00
lör
12:00 – 01:00


Vasastan

Kungstensgatan 9, 11425, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://restaurangilse.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Restaurang Ilse

Kungstensgatan 9

Till toppen