Bäst just nu

Baskien vid Mariatorget

Två glada killar tog över ett gammalt sushihak och förvandlade det till Racamaca, en trevligt trång matbar med tydlig inspiration från Sydeuropas tapas- och pintxosställen.

Varför går jag hit? Gemytligt hål i väggen med San Sebastián-känsla.
Pris: 250 kr (medel).
Typiska maträtter: Huevos rotos con trufa med bakat ägg, konfiterad mandelpotatis och tryffel. Siciliansk tonfisktartar med grovhackad tonfisk, soltorkade tomater och kapris.
Bra att veta: Ingen bordsbokning.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Kök: Spanskt
Vin och dryck: Ett tiotal vin- och ölsorter, med fokus på Sydeuropa. Cavan serveras i stora vinglas.
Antal viner på glas: 8
Antal sittplatser: 20
En sak till: Väldigt populärt, trångt och varmt...

Rasmus Langer och Mattias Bratt, med erfarenhet från Urban Deli respektive Hornhuset, driver Racamaca och står gärna själva bakom den avlånga baren. De 39 kvadratmeterna är oftast fulla av folk, så man får vänligt men bestämt armbåga sig fram och beställa sin cava tillsammans med några pintxos-aktiga småtallrikar eller en större varmrätt. Notan för manchegon, köttstruten och txistorra-slidern brukar inte landa på några högre summor.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Öppet
måntor
17:00 – 22:00
fre
16:00 – 23:00
lör
17:00 – 23:00


Södermalm

Wollmar Yxkullsgatan 5b, 11850, Stockholm



Racamaca

Wollmar Yxkullsgatan 5b

Till toppen