Bäst just nu

Årets Kock vid S:t Eriksplan

Klas Lindberg, Årets Kock 2012, står vid spakarna på Portal. Nyckelorden är okomplicerad mat, tydliga smaker och bra råvaror.

Varför går jag hit? Vardagselegant med superkock vid spakarna.
Väntetid bord: ca en månad (vardag), ca två månader (helg). Läs mer
Pris: 250 kr (medel). Lunch 145 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Råbiff med saltbakad rödbeta, äggula och syrlig lök. Vaktel fylld med selleri, lagrad balsamvinäger och sesam. Smörpocherad Hjälmaregös med enris, kräfta och krondill.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Utsedd till årets affärskrog 2016 av Dagens Industri. Vinnare av DN:s Gulddrake 2016 i kategori Mellan.
Vin och dryck: Viner från hela världen och svensk mikrobryggeriöl.
Extra information: Förrätterna kan vara lite snålt tilltagna, men varmrätterna känns väldigt prisvärda.
Inredningsdesign: Jonas Lindvall.
En sak till: Sällskap upp till 35 personer kan få en avskild del av matsalen för sig själva.

Klas Lindberg har vunnit Årets Kock, tagit OS-guld med kocklandslaget och ansvarat för Nobelbanketten. Med egna restaurangen Portal visar han upp hela sin skimrande verktygslåda. Här kan kärlekspar äta sig mätta på en förförisk "love stew" (en gjutjärnskompott med potatis, ägg och Kalixlöjrom) medan finsmakare med fördel smörjer kråset med fransk vaktel och karamelliserad jordärtskocka. Känslan restaurangen förmedlar är varm, mysig, ärlig.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Öppet
månfre
11:30 – 24:00
lör
17:00 – 24:00
sön
17:00 – 23:30


Vasastan

S:t Eriksplan 1, 112 34, Stockholm



Portal

S:t Eriksplan 1

Till toppen