Att leva för konsten

Takkronorna, väggmålningarna och titeln ”kunglig hovleverantör” må leda tankarna till svunna tider, men innehållet på tallrikarna är rykande aktuellt. Efter några års frånvaro fick Operakällaren 2014 äntligen tillbaka sin Michelinstjärna.

Varför går jag hit? Vackert patinerat Stockholmslokus med gastronomi i världsklass.
Pris: 1300 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Stekt pilgrimsmussla från Fröya med Périgordtryffel, körvel och blomkålscrème. Stekt renkalvytterfilé med kryddtäcke, kålvariation och viltsky med tryffel.
Bra att veta: Menyn ändras ett par gånger om året för att spegla de råvaror som är i säsong.
Lokal: Stor, gott om plats
Etiketter: Atmosfär, Klassiskt, Vin
Vin och dryck: Nobiskällaren är Sveriges största vinkällare med ca 40000 flaskor och helt unika årgångsvertikaler.
Extra information: Inom samma väggar ligger också Operabaren och Bakfickan.
Antal sittplatser: 70
En sak till: På tisdagar rullas det mekaniska vidundret ankpressen fram och en speciell Menu Caneton serveras.

När Mathias Dahlgren och Tommy Myllymäki blott var glimtar i sina fäders ögon reformerade Tore Wretman och Werner Vögeli den svenska matkulturen med Operakällaren som basecamp. Sedan 1987 seglar skutan majestätiskt under bröderna Catenaccis flagg och den guldglänsande originalinteriören är hovsamt uppdaterad av arkitektguruerna Claesson/Koivisto/Rune. Som sig bör på ett haute cuisine-ställe ligger fokus på den stora avsmakningsmenyn, men det går också sympatiskt nog att välja den lite mindre menu du chef eller rentav en trerätters för en tusenlapp. Smakerna är omisskännligt fransknordiska och upplevelsen inte ett dugg gammaldags.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6765800


Öppettider

Öppet
tislör
18:00 – 01:00


City

Karl XII:s torg, 11147, Stockholm



Restauranggrupp

Nobis


Operakällaren

Karl XII:s torg

Till toppen