Generationsskifte i ölfabriken

Kanhända ska den utskällda "stölen" äntligen få sin upprättelse? Med kredibiliteten från familjen Spendrup och ett bryggmästarcertifikat i ryggen slår sig Hedda Spendrup nu in på ölmakeri. Yngst i fjärde generationen har hon hittills ägnat sig åt koncernens hantverkssatsningar och utvecklingen av framtidens öl.

Varför går jag hit? Smakkombinationer som vit persika och björklöv gör dig skräckblandat förtjust.
Bra att veta: Namnet Omaka syftar till mötet mellan storbryggeri och hantverk.
Extra information: Hedda är Sveriges yngsta bryggmästare och “Certified Brewmaster”. Girlpower när den är som tyngst.

Det är alltså 2000-talets ölbryggande som nu tar form i familjeägda ölmogulen Spendrups regi. Namnet på det hyfsat hemliga projektet är Omaka. Lokal renoveras i skrivande stund. Klart är iallafall att banbrytande teknik och högutvecklade smaker ska skapa ölinnovation och väcka törst hos nya konsumenter.


Kontaktuppgifter



Östermalm

Uggleviksgatan 2, 11427, Stockholm

Omaka

Uggleviksgatan 2

Till toppen