Nya krogar

Tranan får ett syskon

Visst känns det mycket lättare att slinka in på en vinbar jämfört med en traditionell restaurang! Nu har även Tranan begåvats med en vinbaren Grus Grus som är latinska ordet för Trana. Köksmästare Fredrika Åström och hennes gäng lagar riktigt smaskig mat med fokus på råvaror i säsong.

Varför går jag hit? Du tycker om Tranans köttbullar, vill prova något nytt men helst inte gå mer än 20 meter.
Pris: 215 kr (medel).
Typiska maträtter: Fettuccini med svamp och parmesan. Tortilla de patata. Ostron. Marulkskind. Helbakat fläsklägg.
Bra att veta: 30 bokningsbara platser och 10 för drop in
Kök: Europa
Vin och dryck: Jobbar med hantverksviner. Viner på obskyra druvor från okända områden.
Extra information: Musikkvällar med afterwork-häng och ibland DJ.
Antal sittplatser: 40
En sak till: Torsdag–söndag har de en miniprovning av tre olika viner. Det behöver inte förbokas.

Köksmästare Fredrika Åström och hennes gäng lagar riktigt smaskig mat med fokus på råvaror i säsong från lokala gårdar. På menyn finns snacks, mellanrätter och större rätter att dela på, allt matchat med viner utvalda av sommelier Patricia Dominguez. Här kan du njuta av en trerätters söndagsmiddag för 350 kr/person. Det finns också ost, chark och en svart tavla som ändras dagligen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6106600


Öppettider

Stängt
månons
16:00 – 23:00
tor
16:00 – 24:00
frelör
16:00 – 01:00
sön
16:00 – 23:00


Vasastan

Karlbergsvägen 14, 113 27, Stockholm


Grus Grus

Karlbergsvägen 14

Till toppen