Jobb & representation

Peta in en pinne i brasan

Kom in och värm dig vid den flammande härden. Här står Niklas Ekstedt med eldgaffeln i ena handen och Michelinstjärnan i den andra.

Varför går jag hit? Mysig stjärnkrog där all mat tillagas över eld.
Pris: 890 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Entrecôte flambadou med ostron och eldad sallad. Enrisbakad piggvar med tryfferad hummer och kantareller.
Bra att veta: Serverar endast fasta menyer. Portionerna är inte direkt stora – den hungrige kan behöva en stödkorv före besöket har någon sagt. 4 rätter 890 kr, 6 rätter 1090 kr.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Etiketter: Foodie, Koncept
Vin och dryck: Avantgardistiskt vinurval med oväntade kombinationer.
Extra information: Har en stjärna i Guide Michelin.
Antal sittplatser: 50
Ljudnivå: Medelljudnivå: 70 db. Restaurangen var nästa fullbokad med gäster. Övrigt: Behagligt att prata. Ljudnivå från 69 db till 71 db.

När Mat-Niklas lyxar till det och använder sitt efternamn bjuder han på rustik elegans med värme och smaker från eld, rök, sot och aska. Ingen elplatta eller gasspis kommer i närheten av piggvaren, vildanden eller mandelkakan – allt tillagas à la minute över öppen låga och i menyerna om fyra eller sex rätter lyser attribut som tjärvedsrökt, enrisbakad eller helt enkelt ”eldad”. Råvarorna varierar efter säsong och maten matchas med småpartier av påhittiga viner.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6111210


Öppettider

Stängt
tistor
18:00 – 23:00
fre
17:00 – 23:00
lör
16:00 – 23:00


Östermalm

Humlegårdsgatan 17, 11446, Stockholm




Ekstedt

Humlegårdsgatan 17

Till toppen