Östasiatisk veteran vid Svampen

East är och har länge varit något av en klippa i stadens krog- och nattliv. En pålitlig och ambitiös asiat och nattklubb, som med skiftande influenser klarar balansgången mellan folkligt och förfinat, men framförallt håller stilen år efter år.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Sushi är inget att skoja om. Du föredrar säkra kort.
Pris: 290 kr (medel). Lunch 140 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Modern sushi och sashimivariation, pankopanerat kycklingbröst med friterade risnudlar, edamamebönor med havssalt.
Bra att veta: Nattklubb som är öppen till 03 alla dagar i veckan, är fortfarande en kraft att räkna med.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Inget uttalat.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 6 i SVD feb -20.
Vin och dryck: Normalstort vinutbud, asiatisk och europeisk öl, stort urval av sake, grönt te.
Extra information: Bra gung, mingel och fem-i-tre-potential.
Ljudnivå: Medelljudnivå: 84 db. Restaurangen var halvfull med gäster. Övrigt: Behagligt att prata. Ljudnivå från 82 db till 86 db.
En sak till: I december serveras asiatiskt julbord med dim sum, sushi, grillat m.m. Poppis boka i tid!

East har serverat stockholmarna asiatiskt sedan 1989. Det är alltså med viss rätt de kallar sig ”den första och mest kända moderna asiatiska restaurangen i Sverige”. Miljön är avskalad och funktionell snarare än Östermalmsflashig trots läget snett mittemot Svampen på Stureplan. På menyn samsas klassiska sushikombinationer med mer avancerade kreationer.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6114959


Öppettider

Öppet
månfre
11:30 – 03:00
lörsön
12:00 – 03:00


City

Stureplan 13, 11145, Stockholm



Restauranggrupp

Brasseriegruppen BG AB


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.east.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

East

Stureplan 13

Till toppen