Prima italiensk livskraft

Lammkotletter, kalvlever, vårkyckling och bistecca. Högst upp vid Norrtull tillagas alla möjliga djur med stora mått rå italiensk hjärtlighet. Numera serveras även pizza.

Varför går jag hit? Autentisk och lite grovhuggen italienare som stått sig i många år och ständigt attraherar nya stammisar.
Pris: 280 kr (medel).
Typiska maträtter: Saltimbocca alla romana med salvia, smör, prosciutto och vitt vin. Grillade lammkotletter marinerade med olivolja, vitlök, peperoncino, persilja och rosmarin.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Kort men välsorterad vinlista med fokus på Italien.
Extra information: Ny ägare sedan nov 18- Familjen Campogiani driver nu bara krogen Den gamla och havet.
Familjerestaurang: Ja.

Enligt legenden skulle krogen egentligen ha burit det ännu mer makabra namnet När lammen tystnar. Det ändrades dock, kanske för att gästerna skulle slippa noja över vilken sorts kött de egentligen hade framför sig på tallrikarna. Nu över tio år senare är Döden i grytan en av stans mest stabila och genuina kvartersitalienare, som stillsamt puttrar vidare precis som sin långbräserade oxsvans och smått legendariska kaningryta. Pastan är också bra.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-325095


Öppettider

Stängt
månfre
17:30 – 24:00
lunch
11:00 – 14:00
lör
17:30 – 24:00
sön
17:30 – 22:00


Vasastan

Norrtullsgatan 61, 11345, Stockholm




Döden i grytan

Norrtullsgatan 61

Till toppen