Bäst just nu

Trendig matbar för folket

Agrikultur har ynglat av sig på Skånegatan och tagit över lokalerna från gamla tapashaket Sardin. Här är fullproppat med folk, mellanrätter på tallrikarna och gin i glasen.

Varför går jag hit? Slink-in-vänligt Söderbarhäng där maten får ta plats.
Pris: 300 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Iskall gurksoppa med ramslök. Spetskål, karamelliserad vassle, lingon och rostat bovete. Kycklingspett med sesamfrön och grönpeppar.
Bra att veta: Uteservering mot Nytorget under sommaren när gatan stängs av för biltrafik.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Råvarorna produceras av svenska bönder.
Vad tycker andra? Betyg 5 av 6 i SVD sep 2017. Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juli 2017. Betyg 4 av 5 i DN juni 2017.
Vin och dryck: Missa inte den egenproducerade ginen från Furillen.
Extra information: Hur fick man in 24 sittplatser här egentligen?
Antal sittplatser: 24
En sak till: Ingen bordsbokning.

Råhippa kockduon Filip Fastén och Joel Åhlin har på kort tid vunnit kräsna matälskares hjärtan med ekovänliga hipsterkrogen Agrikultur. Nu kommer mera. På Skånegatan 79 har firma Fastén/Åhlin öppnat Bar Agrikultur, en minirestaurang med 24 obokningsbara platser där smårätter, inhemsk gin och finöl lockar Sofo-publiken. På söndagar planerar man att servera brunch och på sommaren breder man ut sig i form av en uteservering i piazza-stil.


Kontaktuppgifter


Södermalm

Skånegatan 79, 11635, Stockholm


Syskonrestauranger



Bar Agrikultur

Skånegatan 79

Till toppen