Trendig matbar för folket

Agrikultur har ynglat av sig på Skånegatan och tagit över lokalerna från gamla tapashaket Sardin. Här är fullproppat med folk, mellanrätter på tallrikarna och gin i glasen.

Varför går jag hit? Slink-in-vänligt Söderbarhäng där maten får ta plats.
Pris: 300 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Iskall gurksoppa med ramslök. Spetskål, karamelliserad vassle, lingon och rostat bovete. Kycklingspett med sesamfrön och grönpeppar.
Bra att veta: Uteservering mot Nytorget under sommaren när gatan stängs av för biltrafik.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Råvarorna produceras av svenska bönder.
Vad tycker andra? Betyg 5 av 6 i SVD sep 2017. Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juli 2017. Betyg 4 av 5 i DN juni 2017.
Vin och dryck: Missa inte den egenproducerade ginen från Furillen.
Extra information: Hur fick man in 24 sittplatser här egentligen?
Antal sittplatser: 24
En sak till: Ingen bordsbokning.

Råhippa kockduon Filip Fastén och Joel Åhlin har på kort tid vunnit kräsna matälskares hjärtan med ekovänliga hipsterkrogen Agrikultur. Nu kommer mera. På Skånegatan 79 har firma Fastén/Åhlin öppnat Bar Agrikultur, en minirestaurang med 24 obokningsbara platser där smårätter, inhemsk gin och finöl lockar Sofo-publiken. På söndagar planerar man att servera brunch och på sommaren breder man ut sig i form av en uteservering i piazza-stil.


Kontaktuppgifter


Södermalm

Skånegatan 79, 11635, Stockholm


Syskonrestauranger



Bar Agrikultur

Skånegatan 79

Till toppen