Fint hos Filip

Stängt 2019-06-10 – 2019-08-06
På Vasastans trendigaste krogstråk Roslagsgatan återfinns Filip Fasténs (Årets kock 2014) och Joel Åhlins superhippa Agrikultur. Namnet betyder jordbruk och restaurangen präglas av närheten till myllan och skogen.

Varför går jag hit? Genomtänkt, grönt, modernt, sobert, enkelt och hemma-hos-trevligt.
Pris: 1195 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Gris, alger, krondill och pärlgryn. Friterat torskskinn med löjrom. Jordärtskocka, vedugnsgrädde, flower sprouts, grönpeppar och rostade sesamfrön.
Bra att veta: Serverar endast fast meny för 1195 kr.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Uttalad ekomedvetenhet med fokus på närodlat, mindre kött och minskat svinn.
Vad tycker andra? Belönades med en stjärna i Guide Michelin februari 2018. Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend januari 2018.
Vin och dryck: Välmatad dryckeslista med rekommendationer till varje rätt. Även stort alkoholfritt utbud.
Extra information: De fyra drop in-stolarna vid baren är de bästa platserna.
Antal sittplatser: 24
En sak till: P.g.a. vedugnen kommer du att lukta lite som att du har suttit vid en lägereld efteråt.

I Agrikulturs minimala lokal är stämningen lugn och avslappnad, med vänligt vardaglig samvaro insvept i den hemtrevliga doften av björkved från den kolossala ugnen där det mesta av maten lagas. Här får man lita på kockarna – det finns ingen à la carte-matsedel att välja från, utan det är hela paketet som gäller: dagens utvalda meny om 4-5 rätter plus tilltugg och extraserveringar. Samarbetet är tätt med svenska bönder och man satsar helt och hållet på närproducerade och säsongsanpassade råvaror. Filip Fastén, som känns litegrann som en yngre och trevligare Per Morberg, är mångårig jägare och langar glatt fram ett hjorthjärta som senare under kvällen hamnar på tallriken, lätt stekt. Helhetsintrycket är samtida och snyggt utan bjäfs och onödiga piruetter, med extra plus för uttalad filosofi kring ekologi och personalvård.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-150202


Öppettider

Stängt
10/6 – 6/8
tislör
17:00 – 23:00


Vasastan

Roslagsgatan 43, 11354, Stockholm
Agrikultur

Roslagsgatan 43

Till toppen