Stockholm kan vara spöklikt folktomt så här års när alla har åkt till sommarstugan, Mallis eller någon grekisk ö. Många restauranger passar på att stänga under sommaren, men en del går åt motsatt håll och växlar upp eller testar nya koncept. 

Woodstockholm är en av Krogguidens favoriter. Deras chambre séparée (som även är en möbelbutik) förvandlas under sommaren till vinbar med smårätter, uteservering och utvalda viner på glas. Matbaren håller också öppet som vanligt och serverar just nu temamenyn "Afrodisiaka" för alla sommarförälskade gäster.

 

Oaxen Slip kör "business as usual" med solig och saltstänkt uteservering som extra bonus. Den som inte orkar åka hem efter maten hyr en av de exklusiva hytterna på anrika hotellfartyget Prince Van Orangiën som ligger uppankrat bredvid. 

 

EAT BAO i Moodgallerian har öppet på terrassen måndag till fredag från kl 16. Här äter du läckra ångade bao-bröd med olika fyllningar, nedsköljda med asiatiska milkshakes.

Taverna Brillo är lika charmigt stökigt som vanligt, från tidig morgon till sen kväll, med pizza, rigatoni, kalvköttbullar, secreto de iberico, panna cotta och annat sydeuropeiskt på menyn. Boka bord här så får du 40% rabatt på maten fram till 14 augusti. (Se bokningsregler från Bookatable). 


Spanska sommarsalongen är Sayan Isakssons semesterprojekt medan Esperanto vilar upp sig inför hösten. Här serveras mellanrätter med spansk touche tillsammans med handplockade drycker. Endast 16 gäster per sittning; alla sitter samlade runt ett gemensamt bord.

Trattoria Svinet bjuder på italiensk trottoarmatlagning à la Daniel Crespi på innergården innanför Victory Hotel i Gamla stan. Här är det grillat fläsk av högsta kvalitet som gäller, serverat med olika tillbehör och bra viner.